pumping iron sau pasiunea pentru sport si sanatate

Prin anii ’60, acest gen de sport nu avea notorietatea de azi. A trebuit sa vina un tanar european din Graz(Austria) sa arate lumii intregi ce inseamna sa ai grija de corpul tau, sa il fortifici si sa il faci sa iti arate cat de departe poate merge: Arnold Alois Schwarzenegger.

Arnie, privea acest sport ca pe o arta. El spunea ca asemeni sculptorilor care lucreaza lutul pentru a da nastere unei statui, el isi lucreaza propriul corp pentru a obtine o „statuie romana vie”.

Ce vreau sa punctez cu acest film este ca atunci ne foloseam de acest gen de sport pentru a ne intari, pentru a arata bine: simetrie, proportie, definite, intr-un cuvant minte sanatoasa intr-un corp sanatos. In ziua de azi insa, acest sport, body-building, s-a transfortat in „tras de fiare”. Baietii se indoapa cu tot felul de prostii pentru a fi cat mai masivi. Rezultatul este o masa compacta de muschi care arata a anomalie genetica, nici decum armonia statuilor romane.

In acelasi fel, fetele incearca tot felul de metode sa fie cat mai slabe. Rezultatul este insa fie, un sac de piele care tine niste oase, fie niste colosi de grasime, datorita vreunui regim alimentar esuat.

Sportul ar trebui sa fie un mijloc de relaxare, nu un izvor de frustrari.

Oricum, filmul este de urmarit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: